Известие

Collapse
No announcement yet.

2.4 JTD пали за 2 сек и гасне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2.4 JTD пали за 2 сек и гасне

Драги колеги, имам страхотни главоболия с една кола, а трябва незабавно да я направя защото е на руснаци на път за вкъщи и са в града вече седмица, чакайки да им се оправи колицата. Накратко - 2.4 JTD 10V 98г, чупи бутало и се сменя целия мотор. Ето какво работи - Crankshaft Sensor-a, Fuel Pressure Sensor-a, Fuel regulator-a, Camshaft Sensor-a, помпата. При палене, гледам актуалните стойности на Crankshaft sensor-a и налягането в рейката. Държи съответно около 230-240-250 оборота и 350-400 бара налягане. Колата запалва за секунда-две и си спира дюзите. Проблема е много интересен и такъв не видях никъде из всички световни форуми. Надявам се на бързи предложения, защото 3-ти ден ще нощувам с тази кола в сервиза. Има и още работи, които съм правил, но това което е важно съм го казал.

Така се държеше един джип, докато собственика не си каза как хвърлил ключа на брат му и ключа паднал "лошо" на един камък - имобилайзера провери ли
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от pomahtukyc Покажи съобщение
      Драги колеги, имам страхотни главоболия с една кола, а трябва незабавно да я направя защото е на руснаци на път за вкъщи и са в града вече седмица, чакайки да им се оправи колицата. Накратко - 2.4 JTD 10V 98г, чупи бутало и се сменя целия мотор. Ето какво работи - Crankshaft Sensor-a, Fuel Pressure Sensor-a, Fuel regulator-a, Camshaft Sensor-a, помпата. При палене, гледам актуалните стойности на Crankshaft sensor-a и налягането в рейката. Държи съответно около 230-240-250 оборота и 350-400 бара налягане. Колата запалва за секунда-две и си спира дюзите. Проблема е много интересен и такъв не видях никъде из всички световни форуми. Надявам се на бързи предложения, защото 3-ти ден ще нощувам с тази кола в сервиза. Има и още работи, които съм правил, но това което е важно съм го казал.
      Ми що не кажеш грешките че да ти помогнат хората
      ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
        Така се държеше един джип, докато собственика не си каза как хвърлил ключа на брат му и ключа паднал "лошо" на един камък - имобилайзера провери ли
        Ако е имото, то няма да запали въобще а човека пише че пали
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Сменях ECU заедно с IMMO-to и прави абсолютно същото. Гледах я 4 пъти дали е зацепена правилно. Смъкнал съм и картер-а за да погледна гривната на КВ и сътветно съм се подсигурил, че е изправна. Давайте всякакви предложения. Почти съм сигурен, че всичко, което ще се сетите съм го правил, но все пак кажете, защото съм навлязал и в кътните и зъби .

От време на време се появява една единствена грешка за синхронизацията между двата датчика на КВ и РВ( коляновия и разпределителния вал), обаче ремъка е зацепен правилно и нареза е върху Разпределителния вал, когато 3-ти цилиндър е в горна мъртва точка.
          Last edited by pomahtukyc; d.m.y г., 17:13.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Ако е имото, то няма да запали въобще а човека пише че пали
            Аз ясно написах, че съм го видял с очите си - пали точно за 2 сек. и гасне, донесоха резервния ключ и всичко си беше ок

Пробва ли с друг датчик на КВ
            Пробва ли дали има компресия "новия" ДВГ и подава ли и гориво директно на помпата
            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
              Аз ясно написах, че съм го видял с очите си - пали точно за 2 сек. и гасне, донесоха резервния ключ и всичко си беше ок

Пробва ли с друг датчик на КВ
              Пробва ли дали има компресия "новия" ДВГ и подава ли и гориво директно на помпата
              Колега, джипа предполагам, че е бил от VAG, защото техните IMMO-та правят така, но тук всичко е ОК и IMMO-то си казва, че дава позволение да запали мотора, а освен това и проверихме как би се държала, ако откачим нещо по иммо системата и съответно тогава изобщо не припалва. Компресия бол и гориво сме подавали със допълнителна 5 барова помпа и все същото. Освен това вече написах, че при палене си държи 350-400 бара налягане в рейката. Въздух в системата няма...Чакам още предложения... Благодаря! BTW сменях и датчика на КВ и на РВ и регулатор и датчик за налягане в Reil-a....Интересува ме защо си спира дюзите след като си изреди всеки цилиндър по един път. Не е ИММО...

Comment

Що не звъннеш на Бобо

Comment

Преди два часа си направих регистрация за да мога да ви пиша, та ... нямам номера на конкретния Бобо...

Comment

Ами влез в "общ технически" - третия ред отгоре надолу

Comment

0888 232 484
                      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

А ми ти от кой град си?

Comment

По какво разбираш, че си спира дюзите?
                          Ако запали колата за 2 секунди, то ако държиш газта то би трябвало да може да качиш за тези 2 секунди до поне 3000 оборота, това може ли да с случи?

Когато колата не пали, какъв пушек излиза отзад?
                          Или тя запалва от първия път всеки път и всеки път работи по 2 секунди и загасва, и така постоянно?
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от pomahtukyc Покажи съобщение
                            От време на време се появява една единствена грешка за синхронизацията между двата датчика на КВ и РВ( коляновия и разпределителния вал), обаче ремъка е зацепен правилно и нареза е върху Разпределителния вал, когато 3-ти цилиндър е в горна мъртва точка.
                            Ремък се зацепва или със специален инструмент за коляновия вал или по белезите на новия ремък. Не знам, къде си го чел това за 3-ти цилиндър.

http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_jtd_cambelt.shtml

Comment

Първоначално публикувано от robkobg Покажи съобщение
                              Ремък се зацепва или със специален инструмент за коляновия вал или по белезите на новия ремък. Не знам, къде си го чел това за 3-ти цилиндър.

http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_jtd_cambelt.shtml
                              Не го е чел аз му го казах Колата вече е в русия Оправена е проблема беше в колелото на коляновия вал от което чете ВР сензора
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X