Драги колеги, имам страхотни главоболия с една кола, а трябва незабавно да я направя защото е на руснаци на път за вкъщи и са в града вече седмица, чакайки да им се оправи колицата. Накратко - 2.4 JTD 10V 98г, чупи бутало и се сменя целия мотор. Ето какво работи - Crankshaft Sensor-a, Fuel Pressure Sensor-a, Fuel regulator-a, Camshaft Sensor-a, помпата. При палене, гледам актуалните стойности на Crankshaft sensor-a и налягането в рейката. Държи съответно около 230-240-250 оборота и 350-400 бара налягане. Колата запалва за секунда-две и си спира дюзите. Проблема е много интересен и такъв не видях никъде из всички световни форуми. Надявам се на бързи предложения, защото 3-ти ден ще нощувам с тази кола в сервиза. Има и още работи, които съм правил, но това което е важно съм го казал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
2.4 JTD пали за 2 сек и гасне
Collapse
X
-
Така се държеше един джип, докато собственика не си каза как хвърлил ключа на брат му и ключа паднал "лошо" на един камък - имобилайзера провери лиAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
-
Първоначално публикувано от pomahtukyc Покажи съобщениеДраги колеги, имам страхотни главоболия с една кола, а трябва незабавно да я направя защото е на руснаци на път за вкъщи и са в града вече седмица, чакайки да им се оправи колицата. Накратко - 2.4 JTD 10V 98г, чупи бутало и се сменя целия мотор. Ето какво работи - Crankshaft Sensor-a, Fuel Pressure Sensor-a, Fuel regulator-a, Camshaft Sensor-a, помпата. При палене, гледам актуалните стойности на Crankshaft sensor-a и налягането в рейката. Държи съответно около 230-240-250 оборота и 350-400 бара налягане. Колата запалва за секунда-две и си спира дюзите. Проблема е много интересен и такъв не видях никъде из всички световни форуми. Надявам се на бързи предложения, защото 3-ти ден ще нощувам с тази кола в сервиза. Има и още работи, които съм правил, но това което е важно съм го казал.ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщениеТака се държеше един джип, докато собственика не си каза как хвърлил ключа на брат му и ключа паднал "лошо" на един камък - имобилайзера провери лиа човека пише че пали
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Сменях ECU заедно с IMMO-to и прави абсолютно същото. Гледах я 4 пъти дали е зацепена правилно. Смъкнал съм и картер-а за да погледна гривната на КВ и сътветно съм се подсигурил, че е изправна. Давайте всякакви предложения. Почти съм сигурен, че всичко, което ще се сетите съм го правил, но все пак кажете, защото съм навлязал и в кътните и зъби.
От време на време се появява една единствена грешка за синхронизацията между двата датчика на КВ и РВ( коляновия и разпределителния вал), обаче ремъка е зацепен правилно и нареза е върху Разпределителния вал, когато 3-ти цилиндър е в горна мъртва точка.Last edited by pomahtukyc; d.m.y г., 17:13.
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАко е имото, то няма да запали въобщеа човека пише че пали
Пробва ли с друг датчик на КВ
Пробва ли дали има компресия "новия" ДВГ и подава ли и гориво директно на помпатаAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщениеАз ясно написах, че съм го видял с очите си - пали точно за 2 сек. и гасне, донесоха резервния ключ и всичко си беше ок
Пробва ли с друг датчик на КВ
Пробва ли дали има компресия "новия" ДВГ и подава ли и гориво директно на помпата
Comment
-
Ами влез в "общ технически" - третия ред отгоре надолуAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
По какво разбираш, че си спира дюзите?
Ако запали колата за 2 секунди, то ако държиш газта то би трябвало да може да качиш за тези 2 секунди до поне 3000 оборота, това може ли да с случи?
Когато колата не пали, какъв пушек излиза отзад?
Или тя запалва от първия път всеки път и всеки път работи по 2 секунди и загасва, и така постоянно?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от pomahtukyc Покажи съобщениеОт време на време се появява една единствена грешка за синхронизацията между двата датчика на КВ и РВ( коляновия и разпределителния вал), обаче ремъка е зацепен правилно и нареза е върху Разпределителния вал, когато 3-ти цилиндър е в горна мъртва точка.
http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_jtd_cambelt.shtml
Comment
-
Първоначално публикувано от robkobg Покажи съобщениеРемък се зацепва или със специален инструмент за коляновия вал или по белезите на новия ремък. Не знам, къде си го чел това за 3-ти цилиндър.
http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_jtd_cambelt.shtmlКолата вече е в русия
Оправена е проблема беше в колелото на коляновия вал от което чете ВР сензора
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment